S.P.O.T.

Dia #27

Dilluns 12 de setembre

L’SPOT comença la setmana a la plaça Antoni Gaudí de Vic, realitzant un taller d’equipament per al Mercadal V.O. de Nadal, una fira medieval versió original on tot s’intenta representar el més fidelment possible. La finalitat del taller és construir i reproduir el mobiliari d’aquella època, tamborets, trones, taules, gàvies… Cristina Vilaró del Pla de Barris mostra al grup unes il·lustracions on podem veure com era el mobiliari d’aquella època. En aquesta ocasió, com a matèria primera disposàvem de gran quantitat de palets, restes de fusteria, algunes cadires velles, taulons d’obra… l’únic material possible a utilitzar era la fusta.

Vam estar treballant intentant realitzar algunes rèpliques de les que havíem pogut veure en la documentació que ens havia aportat la Cristina, encara que ens trobem amb el repte de construir el mobiliari sense usar cargols. Encara que algun sí que n’utilitzem acompanyat amb una miqueta de cola per reforçar les peces.

Marc i la seva mare passaven per la plaça i van veure el que estàvem fent, i al poc van baixar amb una cadira desectructurada. Ens vam posar mà a mà amb el Marc i encolem la cadira, després es va unir amb el grup a construir més coses.

A això de les 9 acabem el taller, obtenint un bon nombre de models, a tots ens va sorprendre el resultat, realitzem una bancada, tamborets de diferents altures i formes, una gàbia per a gallines, un amarri per a cavalls …