S.P.O.T.

Dia #06

Dilluns 6 de Juny de 2011

A l’AcVIC ja està el Ramón Parramón, director del centre i del projecte Idensitat. Li posem al dia del que hem avançat amb el projecte, intercanviem parers, idees i propostes.

A les 13.30 arriben Fabiola, Montse i Ramón, relacionats amb el Pla de Barris, i treballen en participació ciutadana i cooperació per a l’Ajuntament. Ens posen en context, tant dels projectes que realitzen relacionats amb participació i immigració, com de medi ambient, sensibilització i el funcionament de la recollida selectiva de residus, etc. La Fabiola s’interessa pel projecte i veiem diferents camins per vincular el S.P.O.T. amb altres iniciatives que s’estiguin desenvolupant a Vic. D’una banda sorgeix la idea de vincular-se amb la deixalleria móvil, que es mou per diverses places de Vic recollint els residus dels veïns. Interessant sinergia que caldria parlar directament amb Medi Ambient, quedem en posar-nos en contacte. També parlem de la possibilitat de treballar conjuntament amb col·lectius amb els quals estan desenvolupant algun projecte de participació. Concloem que el millor és que mirin tranquil·lament en quins projectes els semblaria més enriquidora la col·laboració, i que després ho estudiem conjuntament. Un altre vincle interessant són les persones/col·lectius que ja treballen en projectes relacionats amb la recollida, recuperació i reutilització de residus per la comarca d’Osona. Ens parla de Associació Tapís, Càrites, un projecte que porta la deixalleria de Tona-Enceba-Balanyà, Creu Vermella, Guixot de 8, etc…

Un bon contacte la Fabiola. Cordialitat i ganes de treballar. Anem parlant.

A les 16:00 visitem Girbau, on Quim Clos (el responsable de manteniment) ens obre les portes d’aquesta empresa dedicada a la fabricació de maquinaria de bugaderia industrial (tambors de rentadores gegantes, trens d’assecat i resta d’encunys d’acer inox per tots costats, formes variades, etc. ). Ens mostra els residus dels diferents processos de transformació, fresat, tall amb làser, doblegat, … Ens comenta que l’empresa disposa de la ISO14001, per la qual cosa el tema dels residus ho tenen molt ben organitzat. Ens trobem els contenidors que separen els diferents tipus de metalls (aluminis, inox, ferro…) i també l’àmplia secció de fustes i palets, la del cartró i plàstics. Residus interessants: palets de plàstic que no són reutilizabes, una bomba de pressió, palets de fusta (els que no son europalets), planxes d’alumini, acer i aluzinc, cargols, rodaments i portes de rentadora de diverses grandàries. Una mina! Fem primer apilament.

A les 18.30 anem a Caldetenes on està guardat el remolc al pati del taller de Santi i Bernat (ferrers). Primera inspecció física del remolc per fer-nos una idea de les possibles transformacions a realitzar.

Tornem a l’AcVIC i esbossem unes primeres idees per al remolc. Ens agrada la idea d’una caixa d’eines gegant.